close
Uncategorized

Умения и качества на добрият фотограф

За да бъдеш добър фоотограф не са нужни само технически умения и добра техника. Един добър фотограф трябва да притежава различни качества. Тук са само няколко от тях:
  1. Креативност: Фотографът трябва да бъде креативен и да има уникален стил и визия. Това включва умение за да види интересни перспективи, игра със светлина и сенки и използване на различни техники за създаване на изключителни изображения.
  2. Способност да комуникира: Фотографът трябва да има добри комуникационни умения, които му позволяват да работи ефективно с модели, клиенти и други професионалисти.
  3. Наблюдателност: Фотографът трябва да бъде много наблюдателен и да забелязва детайлите в околната среда. Това му помага да заснема интересни моменти и да създава изображения, които улавят настроението на момента.
  4. Търпение и настойчивост: Фотографската работа може да бъде трудна и изисква много търпение и настойчивост, особено когато снимате в непредвидими обстановки или работите с трудни модели.
  5. Умение за редактиране на снимки: Фотографът трябва да има умения в редактирането на изображения, като обработка на цветовете, корекция на светлината, ретуширане на снимките и други.
  6. Стресоустойчивост: Фотографът трябва да бъде способен да работи под напрежение и да управлява стресови ситуации, като времето за снимане или проблеми с оборудването.
  7. Любопитство и желание за постоянно учене: Фотографът трябва да бъде любознателен и да има желание за постоянно учене и развитие на уменията си.

read more
Uncategorized

Моята техника е Sony

Моите помощници. Всеки един от тях има своето предназначение. Когато започнах да се занимавам с фотография все се чудех защо никой не можеше да ми отговори на въпроса „Какъв обектив да си купя?!“ Все ми отговаряха „Зависи какво ще снимаш?“ Така е… затова всички тези обективи си имат своето място в моята раница. Обективите от G Master серията на Сони са с невероятно висока разделителна способност и боке с меко фоново размазване. Обективите, с които разполагам са най-високия клас, който гарантира при умело използване и фотографски усет и умения – най добрия резултат.

read more
Uncategorized

Защо фотограф?!

Безценни са всички тези спомени. Фотографът е ангажиран да следи цялото събитие, малките детайли, които улавят настроението и рисуват цялата картина. В тази картина има трева, небе, очи, лица, ръце и погледи, които нямат представа, че са били заснети… и са толкова естествени. В тази картина ще видите „цялата картина“ а не само това, което е около вас. Там има смях, сълзи от радост, ръце и погледи, които говорят. Когато получите снимките си ще разберете колко много сте „изпуснали“ от празника, на който смятате, че сте присъствали… и ще го изживявате още милиони пъти с още по голяма сила. Снимките дори със страхотен телефон никога не могат да ви дадат тази картина, това може да ви даде само един фотограф, и то този, който на който ще се доверите и му позволите да бъде един от вашите най-желани гости! Поканете ме на вашето тържество ако смятате, че това мога да бъда аз 🙂 0898665790 Анетфото

read more
Uncategorized

ПОЗИ ВЪВ ФОТОГРАФИЯТА ЗА ВЛЮБЕНИ ДВОЙКИ /МЛАДОЖЕНЦИ/

ФОТОСЕСИЯ. Малко са хората, които застават пред фотоапарата без притеснение и показват най-доброто от себе си. Фотосесията е най-малко желана, но най много харесвана като резултат. Не я подценявайте и отделете повече време за нея! Повярвайте ми това ще са снимките, които най много ще харесате. Няма да ви оставя да скучаете и да се чудите как да застанете, обещавам, защото имам цял сценарии за вас. Ако искате да се забавлявате, ще мине безболезнено :).. и аз искам. Важно е по време на фотосесията да гледате един в друг и да помислите предварително с кои думи можете да накарате партньора си да се разсмее или развълнува/ комплимент или нещо друго/, защото това ще създаде във вас естествена емоция..

Ако пък имате отлично чувство за хумор, вие ще разберете и тук колко ценно е това качество!

Не харесвам строгите нагласени пози, но трябва да има изходна позиция, от която ще надградим нещо различно и вълнуващо. Нещо, с което ще изразите себе си и ще бъдете вие! Ако желаете да сте сериозни, няма нищо лощо и в това – важно е да се чувствате добре. Тъй като любимият ми обектив Sony 70-200/2,8 ме отдалечава доста от вас искам да ви подготвя с няколко пози, приемете ги като лека загрявка преди фотосесията.

1.     Един срещу друг.  Тя с ръце на гърдите му и погледи един към друг. След това хванете ръцете си. Опитайте да допрете челата с хванати ръце възможно най- високо, почти под лицата ви.
2.     Тя, пред него.  В страни от фотоапарата и с глави обърнати към фотографа /след това загледани в далечината/ , Той, с ръка на талията или обгърнал раменете прошепва нещо в ухото и ….това е вашият момент не го пропилявайте!
3.     Тя отстрани на него, с лице към фотографа.  Главата и е на рамото му а ръката на ревера на сакото, Главата му е обърната към нея.  Не стойте сковани – две  прошепнати думи ще свършат добра работа и на тази основа може да се получат страхотни кадри.
4.     Тя зад него.  Половината от тялото и се вижда и ръцете и го прегръщат. Той поставя ръка върху тях и извръща глава към нея. Търсете погледите си.
5.     Той зад нея. Ръцете им са хванати отпред и тя извръща глава назад и търси погледа му.
6.     Хванати за ръце, на място, може да опънете ръцете си и дори да се хванете с двете ръце и да се завъртите с поглед един към друг.
7.     Хранати за ръце, вървете много бавно към фотографа размахвайте ръцяте си и оставете позата гледайте се. Ако го направите на суперзабавен каданс, ще бъде доста забавно.
8.     Танц, това е вашият ден, изтанцувайте го… бавно „той“ да завърти и повдигне „нея“,
9.     Прегръщайте се и се целувайте, забравете за всичко и всички, оставете другото на мен!

read more
1 2
Page 1 of 2

Warning: Undefined array key 0 in /home/anetfoto/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924