Site Loader

ФОТОСЕСИЯ. Малко са хората, които застават пред фотоапарата без притеснение и показват най-доброто от себе си. Фотосесията е най-малко желана, но най много харесвана като резултат. Не я подценявайте и отделете повече време за нея! Повярвайте ми това ще са снимките, които най-много ще харесате. Няма да ви оставя да скучаете и да се чудите как да застанете, обещавам, защото имам цял сценарии за вас. Ако искате да се забавлявате, ще мине безболезнено :).. и аз искам. Важно е по време на фотосесията да гледате един в друг и да помислите предварително с кои думи можете да накарате партньора си да се разсмее или развълнува/ комплимент или нещо друго/, защото това ще създаде във вас естествена емоция..

Ако пък имате отлично чувство за хумор, вие ще разберете и тук колко ценно е това качество!

Не харесвам строгите нагласени пози, но трябва да има изходна позиция, от която ще надградим нещо различно и вълнуващо. Нещо, с което ще изразите себе си и ще бъдете вие! Ако желаете да сте сериозни, няма нищо лощо и в това – важно е да се чувствате добре. Тъй като любимият ми обектив Sony 70-200/2,8 ме отдалечава доста от вас искам да ви подготвя с няколко пози, приемете ги като лека загрявка преди фотосесията.

1.     Един срещу друг.  Тя с ръце на гърдите му и погледи един към друг. След това хванете ръцете си. Говорете си.
2.     Тя, пред него.  В страни от фотоапарата и с глави обърнати към фотографа /след това загледани в далечината/ , Той, с ръка на талията или обгърнал раменете прошепва нещо в ухото и ….това е вашият момент не го пропилявайте!
3.     Тя отстрани на него, с лице към фотографа.  Главата и е на рамото му а ръката на ревера на сакото, Главата му е обърната към нея.  Не стойте сковани, на тази основа може да се получат страхотни кадри.
4.     Тя зад него.  Половината от тялото и се вижда и ръцете и го прегръщат. Той поставя ръка върху тях и извръща глава към нея. Търсете погледите си. Ако тя е значително по ниска от него, на тази основна поза импровизирайте.
5.     Той зад нея. Ръцете им са хванати отпред и тя извръща глава назад и търси погледа му.
6.     Хванати за ръце, на място, може да опънете ръцете си и дори да се хванете с двете ръце и да се завъртите с поглед един към друг.
7.     Хранати за ръце, вървете много бавно към фотографа размахвайте ръцете си и оставете позата гледайте се. Ако го направите на суперзабавен каданс, ще бъде доста забавно.
8.     Танц, това е вашият ден, изтанцувайте го… бавно „той“ да завърти и повдигне „нея“,
9.     Прегръщайте се и се целувайте, забравете за всичко и всички, оставете другото на мен!

Анета