Site Loader

Бизнес фотосесията може да бъде чудесен начин за популяризиране на вашата компания или лична марка. Ето някои съвети, които могат да бъдат полезни при организирането на бизнес фотосесия:

Определете целта и концепцията си: Преди да започнете фотосесията, определете какво искате да предадете чрез снимките. Помислете върху целта на фотосесията, целевата ви аудитория и образа, който искате да създадете. Решете дали искате официални портрети или по-неформални и динамични снимки. Разработете концепция, която да отразява корпоративната ви идентичност.  Говорете с фотографа за целите и очакванията си за фотосесията.

Изберете място, което да отговаря на вашата бизнес концепция. Това може да бъде вашият офис, студио, открито пространство или друго място, което отразява атмосферата на вашия бизнес или други интересни места, свързани с вашия бизнес. Помислете и за снимане на открито, ако това подхожда на вашия образ.

Подгответе реквизит: Помислете за реквизит, който ще ви помогне да подсилите посланието си. Например, ако представяте компания за готвене, можете да използвате кухненски прибори или хранителни продукти.

Помислете за външния си вид и стил на обличане. Изберете професионално, но удобно облекло, което да отразява вашата индивидуалност и да съответства на вашата марка и имидж. Също така се уверете, че сте отпочинали и се чувствате удобно в деня на фотосесията.

Помогнете за по добър резултат: Експериментирайте с различни пози и изражения на лицето, за да получите разнообразни снимки. Различните ъгли на заснемане и емоции могат да добавят уникални фотографии, които не са типични за бизнес портретите, но те ще ви доближат до хората, които търсят душа в бизнеса и ще изберат точно вас!

Движете се съвсем леко:  При всяко щракване леко движете брадичката си, накланяйте глава, измествайте погледа в посоката на движение. Движете  тялото , погледа и лицето толкова бавно, че да има леки разлики между двата близки кадъра, разлики,  които може драматично да повлияят върху визията ви.

Отпуснете се: Не забравяйте, че фотосесията е възможност да покажете най-добрата версия на себе си. Отпуснете се и си позволете да се насладите на процеса. Фотографите обикновено знаят как да създадат комфортна атмосфера, затова им се доверете и следвайте инструкциите им.

Изражение на лицето: Изражението на лицето ви трябва да бъде дружелюбно, професионално и уверено. Усмихвайте се естествено, като същевременно поддържате професионално поведение.

Разгледайте примери: Преди фотосесията проучете някои професионални снимки от вашия бранш. Това ще ви помогне да добиете представа за стила и тона на фотосесията. Научете някои основни пози, преди фотосесията, това ще ви бъде полезно в живота!

Бъдете уникални и изразителни. Определете своите страсти и таланти и повярвайте в себе си. Бъдете уверени и спокойни. Забравете, за заобикалящата ви среда и се съсредоточете върху задачата си да покажете най-доброто от себе си. Мислете върху това, което ви вълнува и което ви прави уникални.

Помислете от какъв тип снимка се нуждаете? Цяла дължина, до талията. Каква ориентация предпочитате (хоризонтална или верикална).

Анета